Паркан-жалюзі ЕКСКЛЮЗИВ ЛЕГО: технологія монтажу в складних умовах

Паркан -жалюзі ЕКСКЛЮЗИВ ЛЕГО від заводу Мехбуд – це одна з найбільш практичних, надійних, довговічних та доволі  популярних конструкцій. Одна з ключових переваг таких парканів  – інноваційна технологія монтажу, при якій заповнення встановлюється в пази напрямних без порушення цілісності ламелей і без використання кріплення.

Зазвичай, така технологія дозволяє значно економити час на встановлення . Але іноді виникають ситуації, коли для дотримання всіх правил монтажу паркану  ЕКСКЛЮЗИВ ЛЕГО доводиться вдаватися до хитрощів і винаходити технологію «на ходу».

Як монтується паркан-жалюзі ЕКСКЛЮЗИВ ЛЕГО?

Традиційна методика встановлення паркану ЕКСКЛЮЗИВ ЛЕГО передбачає виконання робіт за такою схемою:

  • Спочатку монтуються вертикальні опорні стовпи. Крок між стовпами визначається проектом та  обмежується максимальною довжиною ламелей.
  • На внутрішні поверхні стовпів закріплюються П-образні напрямні зі сталевого профілю, пофарбованого порошковим пігментом або обробленого захисно-декоративним полімером.
  • У пази напрямних по черзі вставляються ламелі і дистанційні вставки-спейсери. Завдяки цьому секція швидко заповнюється ламелями, а використання вставок між ними дозволяє зафіксувати величину проміжку.

По суті, єдина вимога до конструкції – це відкритий доступ до верхньої частин

Хитрощі при встановлені  паркану

При реалізації одного з проектів, який передбачав монтаж огорожі-жалюзі ЕКСКЛЮЗИВ ЛЕГО, фахівці компанії Мехбуд зіткнулися з непередбаченою складністю. Паркан необхідно було монтувати на вже встановлені капітальні опорні стовпи з квадратними навершиямі, які частково перекривають секцію. Виступ краю навершя не перевищував 30 мм, але при цьому він перешкоджав додавання  краю ламелі в направляючий профіль, як того вимагає технологія.

Завдання балу рішення наступним способом:

  • На одному з опорних стовпів був жорстко закріплений направляючий профіль.
  • Другий направляючий профіль був залишений вільним (його нижній краї спирався на парапет паркану, що виключало провисання та  перекіс конструкції).
viber image 2019 08 23 14 37 04
  • Секция бала заполнена ламелями и дистанционными вставками — свободный край позволял заводить их через верх направляющих профилей, минуя выступающие части наверший опорных столбов.
  • После заполнения секции свободный направляющий профиль был заведён в проем между опорными столбами путем параллельного переноса. Технологические зазоры позволили сделать это практически без усилий и без деформации металлического профиля.
  • Основная сложность заключалась в фиксации свободной направляющей стойки на опорном столбе. Это было предусмотрено заранее, потому в местах, где были просверлены крепежные гнезда, были заложены деревянные дистанционные прокладки. После выравнивания стойки в местах установки прокладок был использован штатный крепеж, что позволило жестко зафиксировать направляющие на опорных столбах.

Застосування зазначеної технології дозволило заповнити всі секції паркану-жалюзі ЕКСКЛЮЗИВ ЛЕГО металевими ламелями і дистанційними вставками без порушення технології, при цьому верхній краю секції практично впритул був підведений до виступаючої частини навершя. Швидкість роботи при цьому збереглася майже без змін. Тому терміни реалізації проекту були дотримані.

Переваги ЕКСКЛЮЗИВ ЛЕГО у монтажі та експлуатації

Використання технології монтажу паркану -жалюзі ЕКСКЛЮЗИВ ЛЕГО (традиційної і описаної в цьому проекті) дозволяє монтувати конструкції швидко, дотримуючись ідеальну геометрію та  гарантуючи високу надійність паркану. Водночас  конструкція набуває низьку  переваг:

  • Механічну міцність.
  • Складність до подолання.
  • Природну вентиляцію
  • Непроглядність.
  • Тривалий термін служби за рахунок стійкості до корозії.
  • Привабливий зовнішній вигляд.

Крім того, профіль ЕКСКЛЮЗИВ ЛЕГО підходить також для заповнення воріт та  хвірток (це також було реалізовано в описуваному проекті) поєднання малої маси з високою жорсткістю дозволяє застосовувати його для виготовлення як розпашних , так і відкатних стулок різного розміру.

Паркани-жалюзі ЕКСКЛЮЗИВ ЛЕГО від заводу Мехбуд будуть відмінним рішенням для приватних будинків, котеджів, заміських об’єктів та інших територій. При високому професійності майстрів, що виконують встановлення, монтаж огорожі не займає багато часу. А фіксація ламелей без кріплення забезпечує додатковий захист від корозії.